top of page

The Team

Who We Are

Adela Mese_Tim (84)_websize (1).jpg

BARBARA

Founder & CEO

Točnije, Barbara Adela.

Žena kontra svijeta i van svih normi.
Ambiciozna i svestrana. Da, BUNTOVNA.
Kod Barbare ne postoje uštogljena pravila ni principi, nju vodi zanos i ljubav prema svojoj profesiji- arhitekturi. A onda prema svemu lijepom i drugačijem.

Ona voli prostor; što derutniji, to joj je draži. Baš u potrazi za savršenim (čitaj: najzapuštenijim) prostorom za svoje vjenčanje, ona je stvorila La Grmu. A s obzirom da Barbara ne voli monotoniju i ne zna zaspati a da se tokom noći ne probudi s idejom za novi projekt, stvorila je i Kuglanu, pokupila sve najderutnije komade namještaja na ulici, kampicu spremnu za odlagalište otpada, i od njih napravila atrakciju.
Ona jednostavno ne voli jednostavno. Barbara baš voli zakomplicirati. Jer komplicirano iza sebe krije proces truda, rada i hrabrosti, a to donosi jedinstvenost, što pak rezultira ponosom onim što radiš.

I tako je suptilno stvorila Adelu Mese; team koji objedinjuje sve što ona voli i zna.

Ona ne voli kak zvuči “šefica”, ni “direktorica”, ni ništa što ju uzdiže iznad ostatka teama.

Istovremeno kritična- osobito prema sebi, i puna razumijevanja- osobito prema drugima. Vjeruje u svakog od nas. Neće se libiti održati nam malo predavanje nakon svake pogreške, no isto tako će nas motivirati time što uvijek želi čuti naše mišljenje i uzeti u obzir najsuludije ideje i pitanja kojima ju bombardiramo.

Patetika i slatkorječivost strani su joj pojmovi. Srećom, mi ju poznajemo dovoljno dobro da već “čitamo između redaka”.

Pa tako već dobro znamo što nas čeka po načinu njenog ulaska u ured. Još bolje prepoznajemo njeno raspoloženje po glasnoći tipkanja po tipkovnici.

Barbarine reakcije općenito se svode na dvije riječi: horor ili spektakl. Nema kod nje između. Ili će se diviti ili će uletit na objekt i sve što smo do tada napravili postat će povijest.

Potpuno spontana, bez sposobnosti pretvaranja, pa čak ni u korist posla.

Arhitektica; a umjetnica.
Šefica; a prijateljica.
Stroga; a empatična.

Kaos koji možete ili ne možete razumijeti.
Ono što zasigurno možete je biti sigurni da će vam Barbara još štošta pripremiti. Spremni ili ne, #shestheboss 🤍

TANJA

Jedina osoba iz našeg team-a koja će vam vrlo vjerojatno već na prvu biti simpatična

Dakle, upoznajte našu ŠPREHERICU. 
Naš spas u zadnji čas, česti as iz rukava.

Vječna dobričina koja svojom ljubaznošću spašava i one kritične trenutke kada je strpljivost presudna stavka.

Kraljica small talk-a koji ju je doveo do dovoljno poznanstva da, čak i da ikada pogriješi, vjerojatno nećemo za to ni saznati. Jer što je za nju obaviti nekoliko poziva? 

Njena pristojnost ide do te mjere da još ni jednom nije zakolutala očima usprkos svakodnevnim izlaganjem razgovorima o tome kada je čije dijete jelo, prohodalo, zaplakalo ili napunilo pelenu. Jedina je žena u team-u koja još uvijek nije majka što ju nerijetko stavlja u nezavidnu poziciju našeg emergency call-a. 

Kako ne mora doma miksati kašice, uvijek se potrudi da ostatak team-a ne ostane gladan pa nam redovito donosi fit bureke, banana bread-ove i sl. Kada to slučajno ne napravi, pogodite što, naša Tanja će se naravno ispričati. 

Ako ju poznate, sigurno vam je već dodijelila neki nadimak, pa tako i ako u njenom imeniku pokušate naći kontakt sa stvarnim imenom i prezimenom osobe, odustanite odmah.

Kad Tanja promjeni izraz lica i ubaci koju psovku, ostatku team-a je to znak za uzbunu. Jer- ako je nešto naljutilo Tanju, onda nešto jako nije dobro.

Zaključak: Tanja je super. Baš jako super.

Adela Mese_Tim (93).jpg
Adela Mese_Tim (90)_websize.jpg
Adela Mese_Tim (90)_websize.jpg

GLORIA

S razlogom smo napisali da će vam Tanja jedina biti na prvu simpatična jer mi ostali, zaključujete, na prvu to nećemo biti.

Izvana zbigecana i naoko oštra, a iznutra na najjače roka Thunderstruck i pola litre pive u plastičnoj čaši. Ali isto tako, našu nesuđenu balerinu vjerojatno ćete sresti u publici na svakom baletu u HNK. Ne srami se priznati da dva i pol slobodna sata u danu (dok joj mališan spava vikendom), s guštom provede gledajući Osvetu ljubavi. Mlada osoba stara u duši koja gleda stare sapunjare i sluša samo GOLD FM.

Tko zna kako bi naš Instagram izgledao da nje nema i stvarno ne znamo tko bi vas zabavljao s captionima. Našoj najvećoj kreativki nerijetko padaju baš dobre ideje na pamet i uvijek nam je gušt realizirat ih.

Kad malo bolje razmislimo, skroz smo fulali ovu limenku. Jest ona kreativna do nebesa, ali jedna riječ koja ju najbolje opisuje je POSEBNA. Ali pozitivno posebna. Tu najviše pridonosi našem timu, jer s njom ne možeš biti ništa drugo nego drugačiji, nikad dosadan i suhoparan, te nas svojim perfekcionizmom gura da radimo bolje. Ponekad i sa strahom, jer poslije šefice, najviše se bojimo njezinog suda. I ona je jedina koje se čak i šefica ponekad malo boji, a Tanja ne kupuje cvijeće bez njezine potvrde.

Najpožrtvovnija majka koju znamo i vjerojatno najčudnija osoba koju znamo. Kad kažemo čudna: ljeto voli samo zbog pljuskova. 

Njezin osmijeh od uha do uha obara s nogu, a kada ga dobijete, znate da ste i vi nju oborili s nogu.
A kad ju dobro upoznate, nećete joj se prestati smijati i čuditi istovremeno.

Gloria, baš baš posebna i nezamjenjiva osoba.

PETRA

Možda vi ne poznajete nju, ali ona vrlo vjerojatno poznaje vas. Našoj ŠPIJUNKI ništa ne može promaknuti. Tračevi u našem uredu nisu česta pojava, no ako se pojave- znamo tko je glavni krivac 👀
Srećom, naša Petra je samo jako znatiželjna i nimalo zlonamjerna, i više od ljudi, voli stalkat stvari. Pa ako si slučajno iskomentirala onu vazu koju si vidjela na pola milisekunde na snapchatu Kim Kardashian- ne brini, Petra šalje link, cijenu i podatke za uplatu.

Pamti imena svih klijenata, pa tako i onih s kojima nikada nije čak ni stupila u kontakt. Ma niste čak morali biti ni klijent, dovoljno je da ste jednom nekad 2016. poslali mail, vaše ime će se trajno uvući u njenu memoriju. Možda to i ne bi bilo toliko fascinatno da Petra nije od početka s nama odradila ne jedan, već dva porodiljna. A kako se ne bi slučajno osjećala beskorisno, ova hrabra mama je već iz rodilišta obavljala svoju ulogu našeg gramatičkog detektiva i vrebala svaki naš tipfeler. (Ispravit će i ovaj caption, #justwait)

Ambiciozna i efikasna. Osoba koja sve želi i sve stigne. Još jedna velika dobrica koja će ponekad zagrintat, ali nikada nikoga osuđivati. Samovoljno će preuzeti zadatake od kojih svi bježimo, pa makar oni podrazumijevali komunikaciju sa AliExpress službenicima.

Dok se ostatak teama pravi jako važno živeći na zobenim žitaricama i povrtnim juhama, naša Petra se ne da smesti, pa tako opustoši sve pekarne u centru prije dolaska u ured. Jer to je ona. Svoja i neopterećena. Iskrena, jasna i bez fige u džepu. Osoba koja kritiku prihvati jednako kao i najveći kompliment.

Naš FBI i već godinama nezamijenjiv član teama, jer bez nje, naš team bi bio zakinut za većinu informacija, puno smijeha i još malo kalorija 🤍

Adela Mese_Tim (87).jpg
bottom of page